Muratpaşa'da spor konferansı

Muratpaşa Belediyesi Konferans Salonu’nda lise öğrencileriyle buluşan Op. Dr. Murat Çetin,spor yapmanın
faydalarını aktararak, bilinçli olarak spor yapılması gerektiğini vurguladı.





Muratpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve OFM Antalya Hastanesi işbirliğiyle lise öğrencilerine “Sporcu Yaralanmaları, Travma, Sakatlanma” konulu konferans verdi. Op. Dr. Murat Çetin, Muratpaşa Belediyesi Konferans Salonu’nda Antalya Ticaret Borsası Ticaret Meslek Lisesi 9’uncu ve 10’uncu sınıf öğrencilerini bilgilendirdi. Spor yapmanın faydalarını gençlere aktaran Op. Dr. Çetin, bilinçli olarak spor yapılması gerektiğini vurguladı.


Doğuştan gelen ya da geçmişte yaşana hastalıklar göz önüne alınarak yaşa uygun spor dalının seçilmesi gerektiğini söyleyen Op. Dr. Çetin, sakatlanmaların en çok diz ve ayak bileğinde görüldüğünü kaydetti. Sakatlanmadan sonra yapılması gerekenleri de aktaran Op. Dr. Murat Çetin, “Sakatlanan bölgeyi istirahat ettirmeli, buz uygulamalıyız ve sakatlanan yeri yüksekte tutmalıyız” dedi. Op. Dr. Çetin, konferansın ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

SPOR YAPMA OLANAKLARI ARTTIRILACAK

Anneler günü nedeniyle diyetisyen ve doktor kontrolünde düzenlenen kilo verme yarışması ödül töreninde konuşan yarışma Sağlıklı yaşam için spor yapmanın oldukça önemli olduğuna değinen Başkan Ümit Uysal, “Düzenli spor yapmaya devam etmeliyiz. Muratpaşa’da en az 10 parkımızda spor yapma imkanı yaratacağız” dedi.