Gıda güvenliği sistemi kurulmalı

Gıda güvenliği için önemli olan tehlikeleri tanımlayan, değerlendiren ve kontrol eden bilime dayalı, sistematik ve dinamik bir sistem olan ve Avrupa’da yaygın olarak uygulanan “Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları-HACCP” konulu eğitim Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde başladı.





Eğitim'de 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’na göre birincil üretim hariç olmak üzere, gıda ve yem işletmecisi, tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları ilkelerine dayanan gıda ve yem güvenilirliği sistemini kurmak ve uygulamakla yükümlü olduğu belirtildi.

Kaynak:http://www.antalya-tarim.gov.tr/index_tr.asp?mn=27&bn=0&in=6557